Класическо синьо замени живия корал като модния цвят в интериора на 2020 г

 

blueRoom_1_P2110949sm

 

  Институтът Pantone заложи на простота и елегантност в цветовете, обзавеждането търси баланс между функционалност и собствен почерк през новата година

Класическо синьо 19-4052. Това е кодът на модерния цвят за 2020 година, според цветовия  законодател – института Pantone. Той сменя живия корал, който властваше през 2019 година. Повече от 20 години Color of the Year на Pantone влияе върху множество индустрии, най-вече модата на обзавеждане и индустриалния дизайн.

 

Classic Blue 19-4052 според експертите на Pantone е вдъхващ спокойствие, увереност и желание на свързаност. Този траен син оттенък подчертава желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, прекрачвайки прага на нова ера.Този траен отенък на синьото е елегантен в своята простота. Носи успокоението на свечеряващото се небе, усещане за мир, предлага убежище. Classic Blue пренасочва нашите мисли и подпомага концентрацията.

 

СТРОЙКО ЕКСПО е единственото българско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане , където изложители и посетители сверяват часовника за новите тенденции в обзавеждането.

 

В обзавеждане 2020 година се опитва да сдобри минималистичния функционален дизайн и индивидуалното разбиране за уют и комфорт.

 

2020 година насърчава еклектиката, търсенето на необичайни комбинации от различни стилове и епохи. Всеки детайл в дома може да носи духа на различна епоха и да има свой собствен характер и история. Cимeтpиятa e в деликатен баланс с изoбилиeтo. Премерено и с вкус, всеки стар фотьол, зареден със спомени и преживявания, може да намери място до „умната“ ни камина, която пусаме през телефона си на път за вкъщи. Ръчно изработеният дървен скрин може красиво до допълни кухненския остров с високотехнологично антибактериално покрите, например. Бабините дантели, могат да омекотят канапетата с нано-текстил.

И през 2020 година скандинавския стил, основан на минимализма и функционалността, остава доминираща. Концепцията му обаче се персонализира, като се допълва от топли нюанси, плавни преходи и предпазливо зониране. Класическото отворено пространство отстъпва място на леки прегради, създаващи уютен домашен интериор. Насърчават се комбинациите на модерно със старо.

 

Идеите за създаване на мост между високите технологии и класическите постулати в обзавеждането накараха екипа на СТРОЙКО ЕКСПО да посвети тазгодишното пролетно издание на ВСОКОТЕХНОЛОГИЧИНЯ ДОМ. Амибицията е през изложителите и съпътстващата програма да се намери отговор на важните въпроси: Как иновации практически помагат за хармонично взаимодействие между хората, техните жилища и градове? Как новите технология създават защитена средата и сигурен дом? Как да постигнем “пасивен дом” и как се управлява “умен дом”?  Как могат да си взаимодействат утвърденото качество и новите бизнеси в архитектурата, строителството и обзавеждането?

В ерата на глобалната дигитализация хората не могат да избягат от тенденции за многофункционалност, умно управление и икономия на природни ресурси при избора на ново обзавеждане, но могат да го „затоплят“ с ръчно изработени акценти.

 

СТРОЙКО ЕКСПО ще се проведе от 25 до 29 март 2020 година в НДК. 53-то изложение обединява всички инвации за хармонично развитие между хората, техните жилища и средата, в която живеят, представяйки един пълен цикъл на устойчиво взаимодейсвие със зелените технологии и иновации.  

 

В СТРОЙКО ЕКСПО ще се включат и водещи брокери на имоти  с пазарен анализ и преглед на тенденциите. Предвижда се богата съпътстваща програма, която в дискусия с водещи архитекти, строители и проектанти ще представи ВИЗИЯ ЗА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯ ДОМ.