fbpx

EКOTERM PROEKT представя aвтоматизиран пелетен котел Pelletherm MARATHON

 

 

Пелетните котли Pelletherm MARATHON осигуряват комфортно отопление, чрез автоматично изгаряне на дървесни пелети клас А1, А2 и В, съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO 17225-2-201414. Автоматизираните пелетни котли Pelletherm MARATHON са проектирани за отопление на битови и фирмени обекти, както и за подгряване на битова гореща вода през летния сезон. Характеризират се с висока ефективност и надеждност. Вложени са компоненти от престижни eвропейски производители.

Предимствата, които ни карат да изберем Pelletherm PHAETHON :

Високата ефективност (>93 %) и използването на дървесни пелети с различно качество са гаранция за ниски разходи за отопление.

Лесно обслужване, висока степен на надеждност и безопасност. Възможност за контрол на всички основни функции на централното отопление и битовата гореща вода. Възможност за управление по външната температура.

Въртящата се горивна камера осигурява непрекъснат горивен процес, елиминира нуждата от често спиране на процеса на горене, с цел механично почистване. Това е предпоставка за по-голяма ефективност и по-добри емисии при изгаряне,  тъй като липсват преходните процеси на запалване на горивото след почистване.

Пълен достъп до всички функции на контролера, чрез използване на интернет модул. Всички сервизни функции са напълно достъпни чрез използването му. Потребителите могат да се възползват от ясно визуализираната история на работа на котела, във формата на графики.

Комбинация от най-успешните, изпитани и утвърдени в практиката на фирмата продукти, като триходов тръбен топлообменик и горелка с въртяща се горивна камера.

 

Pelletherm MARATHON е най-добрият по толкова много причини:

Качествено изгаряне, с малък обем на пепелта, гарантиращо продължителност на експлоатацията, без ръчно почистване (месеци непрекъсната работа);

Интуитивна и лесна експлоатация;

Практичен дизайн, дисплей за управление с функционални бутони, представящ пълна информация за работата на съоръжението;

Автоматично запалване;

Fuzzy Logic на горивния процес, чрез който се намалява броя прекъсвания на работата, консумацията на гориво и електроенергия и се повишава качеството на модулацията на мощността;

Възможност за следене на температурата на димните газове;

Регулиране на топлинната мощност в широк диапазон;

Автоматизирана експлоатация на котела – регулиране на температурата с универсален термостат или специално дистанционно управление със сензорен екран и вграден термостат, което гарантира максимален топлинен комфорт и икономия на гориво;

Вграден седмичен програматор;

Управление на съд за БГВ;

Допълнителни модули (опция) за контрол на смесителните системи (помпа, температурни сензори, трипътен вентил);

Функция лято/зима;

Стоманена триходова конструкция, позволяваща динамична работа на котела;

Пароли за ограничаване на нива за достъп до параметри за сервизния персонал;

Вентилаторите за свеж въздух и димни газове (опция) са снабдени със сензори на Хол, повишаващи качеството на модулацията на мощността, надеждността и безопасността на системата;

Отговарят на всички изисквания на директиви LVD, EMC и на стандарт БДС EN 303-5:2012;

Екологична експлоатация – нивата на генерираните емисии покриват най-строгите eвропейски изисквания;

Елементна база изцяло от реномирани eвропейски производители

Автоматичен пелетен котел Pelletherm MARATHON  се предлага в диапазона от 20 до 40 kW, както следва: