За изложители

Регистрация за изложители

Полезна информация

СТРОЙКО ЕКСПО се провежда два пъти годишно – пролет и есен, в края на месеците март и октомври. Изложението продължава 5 дни от сряда до неделя.

ПРЕДСТОЯЩИ ИЗЛОЖЕНИЯ
54-то: есен 2021

Изложението предлага експозиционни площи за разполагане на експонатите свободно или на конструкции на участниците, както и готов изграден щанд от модулна изложбена конструкция от тип „ОКТАНОРМ“.

По желание на изложителя могат да се предоставят допълнителни технически услуги и оборудване, включително и художествено оформление и осветяване на щандове.

Всички фирми-участнички са представени в електронния каталог на изложението. Този каталог е на български език и включва логото, името, адреса и кратък списък на дейностите на фирмата. Участието в каталога е включено в цената за участие.

РАБОТНО ВРЕМЕ
Понеделник и вторник: 08:00 – 18:00 изграждане на щандове
Сряда, 2 юни: 10:00 – 19:00
Четвъртък, 3 юни: 10:00 – 19:00
Петък, 4 юни: 10:00 – 19:00
Събота, 5 юни: 10:00 – 19:00
Неделя, 6 юни: 10:00 – 19:00
Понеделник, 7 юни: 08:00 – 18:00 демонтаж и изнасяне

ДНИ НА НАСТАНЯВАНЕ

31 май и 1 юни 2021 г. са дните определени за изграждане на щандове, нанасяне и аранжиране на експонати.
От 2-6 юни 2021 г. изложението е отворено за посетители.
7 юни 2021 г. е денят, определен за демонтаж и изнасяне.
Входовете за настаняване на изложители са Дебаркадер и А4.

ПАРКИНГ

В дните и часовете за аранжиране и изнасяне на експонатите лек автомобил има право на безплатен престой 1 час на паркинга на НДК, бус – 2 часа, камион – 3 часа. За целта се издава пропуск в офиса на организаторите. Престоят вповече се заплаща на паркинга. Желателно е разтоварването и натоварването на автомобилите да става колкото може по-бързо. Нашите диспечери ще Ви помогнат за това. По време на изложението паркинга е платен.
Има възможност за паркиране срещу заплащане на паркингите пред НДК и bTV, както и от двете страни на бул. „Витоша“ по посока на движението пред НДК.

Wi-Fi

На територията на НДК има възможност за ползване на безплатен безжичен Интернет.

Услуги

СТРОЙКО ЕКСПО предлага експозиционни площи за разполагане на експонатите свободно или на конструкции на участниците, както и готов изграден щанд от модулна изложбена конструкция от тип ОКТАНОРМ. По желание на изложителя могат да се предоставят допълнителни технически услуги и оборудване, включително и художествено оформление и осветяване на щандове. 

За участниците от чужбина и провинцията организаторите предлагат съдействие при наемането на хотели, организирането на маршрути за придвижване, преводачески услуги по време на изложението, свързването с български туроператор, организиране на срещи, конгреси, семинари и презентации в НДК.

Възможности за реклама

СТРОЙКО ЕКСПО предоставя възможност и за реклама по време на изложението чрез винили, табели или пана, разположени в сградата на НДК. Възможно е и поместването на банер на сайта на изложението за различни срокове. Нашите предложения може да разгледате по-долу.

План изложбени площи

Статистика

е-Брошура

Съпътстваща програма

СЕМИНАР

В рамките на 53-то изложение СТРОЙКО ЕКСПО се проведе семинара:

СТРОЙКО ЕКСПО: ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА СЪВРЕМЕНЕН НАЧИН НА ЖИВОТ 

Започнахме разговор за бъдещето на съвременния град, за устойчиво развитие, за зелена икономика и иновации. Как да създаваме култура за зелен живот? Каква е разликата межуд пасивни и умни къщи? Какво се промения понятието "сигурен дом и град" в условията на дигитализация? Това е първото събитие ог серия предстоящи дискусии. Осъществихме го с помощта на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАНМСП), Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България, Платформата MOVE.BG и вестник "24 часа".

ПАНЕЛ 1: Умни решения за малкия и среден бизнес

 • Малкия и среден бизнес - а сега накъде? – д-р Бойко Таков, Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия;
 • Платежни решения/технологии за градския малък и среден бизнес - Полина Тоскова, Регионален мениджър на myPOS за България;
 • Новото лице на търговията онлайн -  CloudCart;
 • Съвременни области на приложение на 3D технологиите, безпилотните летателни апарати и изкуствения интелект" - Лектори - доц. д-р Георги Христов, доц. д-р Пламен Захариев, ас. д-р Дияна Кинанева

ПАНЕЛ 2: Как да строим дигитално?

 • Електронен паспорт на града - арх.Здравко Здравков, Главен архитект на София, арх. Борислав Игнатов, Общински съветник;
 • Спешна помощ за инвестиционния процес - промените в ЗУТ неизбежни – Представяне на предложение за изменение в ЗУТ –  арх. Петкана Бакалова, Камара на архитектите в България;
 • Дигитално строителствомодерни решения за управление на инвестиционния процес в общината  – арх. Николай Баровски, Камара на архитектите в България;
 • Зелена сделка и енергийна ефективност - Димитър Копаров, Директор организационна политика, Камара на строителите в България.

 ПАНЕЛ 3: Умен градски начин на живот през погледа на учения, архитекта и предприемача - решения от България с MOVE.BG

Модератор: Саша Безуханова, основател на платформата

Как технологиите могат да ни помогнат да живеем по умен начин в  градовете, без да вредим на природата и на здравето ни? Как можем да се справим с основни предизвикателства като транспортния трафик, излъчването на вредни емисии и високото потребление на ресурси? Каква е ролята на модерните архитектурни решения и как те могат да помогнат градовете ни да бъдат зелени? За умните градове ще си говорим през погледа на учения, архитекта и предприемача. Наши гости са:

 •  Проф. д-р Силвия Илиева - директор на института “Gate” към Софийския университет;
 • Борислав Игнатов - архитект, завършил специалност “Градоустройство” в УАСГ, както и Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк;
 • Стефан Спасов - изпълнителен директор на Spark Bulgaria;
 • Доц. д-р Елисавета Гюрова - Факултет по математика и информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

 

ДОКЛАДИТЕ В СЕМИНАРА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК: