За нас

СТРОЙКО ЕКСПО

СТРОЙКО ЕКСПО е най-голямото специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане в България. През 1993 година художник и архитект, професионалисти с дългогодишен опит в панаирното дело, създават международно изложение отговарящо на изискванията на нашето съвремие. СТРОЙКО се утвърждава като институция и емблематично за София събитие, което бизнесът и крайните потребители познават и очакват.

Следвайки ритъма на строителството, изложението се провежда два пъти годишно - пролет и есен. СТРОЙКО има изключително влияние върху пазара в България през последните 20 години и е без конкуренция по отношение перспективите за договаряне, продажби контакти с бъдещи клиенти и връзка с крайния потребител.

Предлаганите стоки, продукти и услуги обхващат целия спектър в бранша – от проучване, проектиране и инвестиране, през груб строеж, довършителни дейности и обзавеждане, до най-дребни детайли от интериора, екстериора и ландшафта.

Цялото разнообразие от изложени стоки може да бъде разделено на две големи групи – предмети за крайна употреба и такива, които се влагат в процеса на строителството. Представят се нови продукти и технологии, екологични и енергоспестяващи технологии и иновативни решения за строителството.

В изложението участват стотици български и чужди фирми, които представят своите най-нови и атрактивни продукти и услуги. Изложението е насочено както към крайните потребители, така към срещата на потенциални бизнес партньори, инвеститори и специалисти.

Изложението се фокусира върху всички иновации за хармонично взаимодействие между хората и техните жилища, представяйки един пълен цикъл на устойчиво живеене в хармония със зелените технологии и иновации.

Входът за посетители е свободен.

Информация за предстоящото 54-то изложение може да намерите ТУК.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

СТРОЙКО ЕКСПО се провежда в най-централната локация на София. НДК - национален културен център за конференции, изложби и специални събития е най-големият конгресен център в Югоизточна Европа. Повече информация за мястото може да намерите тук. Мястото е достъпно за голям поток посетители.

Годишно тук се провеждат над 300 събития, множество конференции и десетки изложения, най-старото, от които е СТРОЙКО ЕКСПО.

Сградата е разположена на 123 000 m², разгъната площ на 8 етажа и 3 подземни нива. Сградата е построена върху площ от 18 300 m² и има обем 576 800 m³. Разполага с 13 зали.

През 2017 г. сградата бе изцяло обновена и оборудвана с най-съвременна конгресна техника. Тя посрещна всички събития на българското председателството на Европейския съюз през 2018 година. Залите разполагат с достъп за хора в неравностойно положение.

НДК работи в тясно сътрудничество с едни от най-значимите институции и организации в световен мащаб като ЮНЕСКО и НАТО.

През юли 2005 г. Международната организация на конгресните центрове (AIPC) присъди на НДК годишното отличие „Най-добър конгресен център в света“.

Дворецът е носител и на още награди като: “Европейска награда за качество” на Европейската бизнес асамблея /EBA/(2008 г.), Сребърен приз на сп.”New European Economy” за най-добър конгресен център (2009 г.), второ място на Международния конкурс за наградата “Apex” на Международната асоциация на конгресните дворци /AIPC/ (2010 г.) и др

Повече информация за възможностите на НДК.

ГАЛЕРИЯ